افزایش تمرکز در تمامی کارها از جمله مطالعه دروس به ما کمک می کند، برای همین منظور به بیان تکنیک های تقویت تمرکز می پردازیم.
هر چقدر تمرکز بالاتری در مطالعه ی دروس داشته باشیم، به همان مقدار در یادگیری مطالب به خود کمک می کنیم. تمرکز، از فعالیت های فروان ذهن جلوگیری می کند و به یک امر معطوف می کند. به طور مثال از تفکر به موارد اضافی دانش آموزان جلوگیری می کند و تنها فعالیت خود را به مطالعه معطوف می کند.
برای اینکه ذهن متمرکزی داشته باشیم بایستی افکار و کارهای خود را مرتب و دسته بندی کنیم. پس همینجا به اهمیت برنامه ریزی در راستای تقویت حافظه پی می بریم. یادتان باشد که اگر کارهای طول روز مشخص و طبق برنامه باشد از اینکه درگیری ذهنی برای انجام کارهای دیگر حین مطالعه داشته باشید جلوگیری می کنید.
در ادامه ی این مقاله از سایت رسمی کنکور آسان است به بیان معنی تمرکز، تکنیک های تقویت تمرکز و بیان دلایل عدم تمرکز هنگام مطالعه می پردازیم.
تا انتهای این مقاله از سایت موسسه کنکور آسان است همراه باشید.
تمرکز چیست؟
تمرکز عمل متمرکز کردن توجه فرد است. وقتی تمرکز میکنید، تلاش ذهنی خود را به یک موضوع، فکر یا هدف معطوف میکنید. در حالی که این کار را انجام میدهید، هرگونه احساس، فکر، ایده یا حس غیرمرتبطی را کنار میگذارید. یادگیری راه های افزایش تمرکز ذهنی در محل کار برای موفقیت در کار حرفهای شما حیاتی است.
تمرکز برای مطالعه یعنی شما فقط برای مطالعه و یادگیری مفاهیم و دروس، فکر و هدفتان را معطوف کنید. هنگامی که برای اولین بار می خواهیم به مطالعه ی موضوعی جدید بپردازیم، لازم است قبل از شروع مطالعه، تمرکز داشته باشیم و موضوع و هدف مطالعه را بدانیم.
تکنیک های تقویت تمرکز
برای تقویت تمرکز و جلوگیری از حواس پرتی راهکارهای متعددی بیان می شود. ما در اینجا سعی می کنیم راهکارهای ساده و سریع را برای شما بیان کنیم. یکی از راه های افزایش تمرکز و مهم در این زمینه شناسایی دلایل عدم تمرکز است.
اگر دچار کمبود تمرکز شده اید و آن را تجربه می کنید؛ مواردی که در قسمت دلایل نداشتن تمرکز می خوانید؛ به شما کمک میکنند که راحت تر راه های افزایش تمرکز خود را پیدا کنید. در ادامه ی این مقاله به بیان آن پرداخته ایم!
استفاده از برخی تکنیک ها می تواند فرد را سریعتر به تمرکز برساند و بیشتر در یادگیری مطالب دانش اموز را یاری دهد. برای استفاده از ذهن خود و به کارگیری بهترین راندمان یادگیری مغز، بایستی از این راهکارهای افزایش تمرکز در زندگی روزمره ی خود استفاده کنیم.
در ادامه به بیان چند مورد از تکنیک های تقویت تمرکز می پردازیم.
تعدادی از راهکارها و تکنیک های تقویت تمرکز
در وهله ی اول، زمانی که شما برای مطالعه پشت میز نشستید می توانید تعداد کلمات موجود در پاراگراف اول را بشمارید. این کار باعث می شود ذهن شما معطوف به صفحه ی کتاب و متن بشود. چند بار برای اطمینان این مار را انجام دهید تا ذهن خود را مستقیم به کتاب معطوف کنید. یا اگر حس کردید ذهن شما چند جا درگیر است برای جمع و جور کردن آن می توانید اعداد را از صد به یک بشمارید. مجبور می شوید با ذهن آماده اقدام به شمارش اعداد کنید و این کار به افزایش تمرکز و جلوگیری از پرش ذهنی کمک می کند. بازی با اعداد هم می توانید امتحان کنید؛ یعنی دوتا دوتا و یا سه تا سه تا اعداد را بشمارید.
هرکاری برای شما ساده شد و حس کردید شمارش اعداد یا کلمات ساده شده است، بایستی آن را سخت تر کنید تا ذهن شما آسان آن حرکت را انجام ندهد. مثلا اگر شما برای تقویت تمرکز خود از راهکار تکرار یک کلمه و یا یک طرح در ذهن خود استفاده می کنید، در ابتدا شاید با پنج دقیقه تفکر به آن بتوانید تمرکز خود را به بالاترین حد برسانید. با گذشت زمان شما بایستی به این پنج دقیقه اضافه کنید، زیرا این کار برای ذهن شما به یک عادت تبدیل می شود و با تمرکز کمتری آن را انجام می دهد. گام به گام به آن 5 دقیقه اضافه کنید، 7 دقیقه و گاها 10 دقیقه این کار شاید طول بکشد
برای به دست آوردن تمرکز لازم است شما ابتدا به یک شی یا موردی ذهن خود را معطوف کنید. این کار باعث می شود در ابتدا شما از تفکر به نکات منحرف و بیهوده جلوگیری می کند و یک ذهن آماده به شما تحویل می دهد. این کار بسیار ساده را می توانید با نگاه به یک سیب یا مداد و … انجام دهید. مثلا ایجاد و شکل گیری آن چگونه بوده است.
حالا ما ذهن خود را بازیابی کردیم، تاثیر آن چیست؟
کارایی یک ذهن معطوف شده:
اگر در این کارها موفق باشید و ذهن یکپارچه داشته باشید، بعد از آن می توانید به مدت 5 دقیقه به هیچ چیزی فکر نکنید. وقتی توانستید به این نکته برسید که به هیچ نکته ای فکر نکنید، ذهن متمرکز و آماده برای یادگیری خواهید داشت. حال آمادگی یادگیری مهم ترین نکات و حل سخت ترین مسائل را دارید.
ذهن هرچه خالی تر از افکار مزاحم و بازدارنده از یادگیری باشد، در یادگیری بهتر عمل می کند.
دلایل عدم تمرکز
برای اینکه دانش آموزان بتوانند مهارت تقویت تمرکز خود را بالا ببرند بایستی به خوبی دلایل عدم تمرکز هنگام مطالعه را بشناسد. تا حد الامکان از بروز آن جلوگیری کنند و آنها را رفع کنند. در مقاله ی مربوط به دلایل عدم تمرکز خدمت تون توضیحات را عرض کردیم؛ حالا به صورت سر تیتر به آنها اشاره می کنیم.
نکاتی که لازم است آنها را مراعات و محدود کنیم به شرح ذیل است:
- تلفن همراه
- دغدغه های روزمره
- تله های حواس پرتی
- عدم تعهد به مطالعه
- تغذیه و استراحت
- یادداشت افکار مزاحم
کنکور آسان است
یکی از دلایل پرت شدن حواس، نداشتن برنامه ریزی می باشد. برنامه ریزی به مطالعه ی ما نظم می دهد و سبب می شود ما بدانیم در طول روز چه الویت هایی داریم، ساعت مطالعه مشخص و افزایشی داشته باشیم.
موسسه ی کنکور آسان است علاوه بر تولید دی وی دی های آموزشی، به دانش آموزان برنامه ریزی تحصیلی و مشاوره ارائه می کند. در برنامه ریزی ها تایم های مطالعاتی مشخص است و دانش آموز موظف است گزارش مطالعه ی خود را به مشاور ارائه کند. با ثبت ساعت مطالعاتی در دفترچه برنامه ریزی، سبب می شود که با تعهد بیشتر مطالعه کنیم و از هدر رفتن بیهوده ی زمان مان جلوگیری کنیم. اگر در مطالعه ی ما کوتاهی پیش بیاید، مشاور با چک کردن ساعات مطالعاتی، نقص دانش آموز را پیدا می کند و در جهت رفع آن دانش آموز را هدایت می کند.
دانش آموزان برای ارتباط با کنکور آسان است و دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره تماس های زیر در ارتباط باشید:
دفتر مرکزی : 02155756500
مشاور ارشد : 09121904690
منابع آموزشی موسسه کنکور آسان است، با تدریس های مفهومی و تستی، یکی از کامل ترین مجموعه های آموزشی برای کنکور و معدل سازی است. با تهیه منابع موسسه کنکور آسان است شما می توانید از مشاوره های تحصیلی نیز استفاده کنید.
بهترین منابع آموزشی ویژه تست زنی کنکور را از سایت رسمی کنکور آسان است تهیه کنید.