فکر و خیال هنگام مطالعه
فکر و خیال هنگام مطالعه

فکر و خیال هنگام مطالعه

یکی از مشکلاتی که دانش آموزان زمان تحصیل دارند، خیال پردازی و فکر کردن در هنگام مطالعه به آینده است. ساعت ها از زمان مطالعه ی خود را با این درگیری ذهنی از دست می دهند.

کاهش سرعت یادگیری

نداشتن تمرکز هنگام مطالعه، بزرگترین علتی است که سبب می شود ذهنمون از درس خارج بشود.

با خیال پردازی، زمان مطالعه ی مفید را کاهش می دهیم، فرصت حل تست و تثبیت مطالب را از خودمان می گیریم.

برای کنترل افکار منفی، بایستی نکات تاثیر گذار در زمان مطالعه را بشناسیم، به آنها عمل کنیم و در نتیجه سرعت یادگیری خود را بالا ببریم.

اهمیت مقابله با فکر و خیال هنگام مطالعه

مهمترین عامل موفقیت ما، تمرکز هنگام مطالعه است.

تمرکز، یک امر اکتسابی است که با تمرین مکرر می توان به آن را تقویت کرد. هنگام مطالعه بتوانیم ذهنمان را از افکار منفی دور کنیم.

بهتر است با تمرین مکرر ذهن خود را تربیت کنیم تا هنگام مطالعه، فکر و خیال بیهوده نکنیم.

منشا به وجود آمدن افکار

عواملی که ذهن ما را هنگام مطالعه سردرگم می کند می تواند منشا درونی یا بیرونی داشته باشد.

برای اینکه بتوانیم ذهن خود را درست تربیت کنیم بایستی منشا این خیال پردازی ها را پیدا کنیم.

منشا فکری

  • محرک درونی
  • محرک بیرونی

اتفاقاتی که از درون خود ما صورت می گیرد و باعث می شود ذهن ما به عوامل غیر درسی مشغول شود. هنگام مطالعه ضعف داشته باشیم و فکر ما مشغول به ناهار یا تغذیه شود و یا فکر کردن به مشکلاتی نظیر درون خانوادگی که موجود هست و… .

رفتار هایی که از بیرون باعث حواس پرتی ما می شوند و ذهن ما را مشغول می کنند، به محیط مطالعه بیشتر ارتباط دارد. به طور مثال عدم نور کافی، سر و صدا های جذب کننده و… .

راه کار های مقابله با فکر و خیال هنگام مطالعه

  • 1. برنامه ریزی

اگر برنامه ریزی نداشته باشیم اول صبح درگیری ذهنی ما شروع و پایان درس است. برای اینکه مطالعه ی ما سر و شکل مناسب و رسمی داشته باشد و از اصلی ترین عامل هدر رفتن وقت جلوگیری کنیم، داشتن برنامه ریزی تحصیلی اصولی است. ابتدای صبح را با برنامه ریزری از دست نمی دهیم.

  • 2. مکان مطالعه

مکان مطالعه مناسب با مطالعه باشد. نه برای خواب و تغذیه و غیره که شما را یاد چیز دیگری جز درس بیندازد. یک مکان مطالعه خوب از الزامات ایجاد تمرکز هنگام مطالعه است.

مهم است در مکان مطالعه راحت باشید، سیستم گرمایش و سرمایش و حتی تهویه مناسب داشته باشد. ذهن و فکر شما فقط مشغول مطالعه شود و نه چیز دیگری.

  • 3. علاقه به تحصیل

برای اینکه به یک کار بها دهید نیاز است به آن علاقه داشته باشید. زمانی که شما به یک مبحث و یا آینده ی درسی خود علاقه ای ندارید برای مطالعه ی آن انگیزه هم ندارید. فکر شما آمادگی دارد به هرچیزی مشغول بشود به غیر از کار اصلی که مطالعه است.

  • 4. جدی بودن در هنگام مطالعه

برای شروع مطالعه، از همان ابتدا که پشت میز نشستید با جدیت شروع کنید. پر قدرت ادامه دهید. تصمیم بگیرید و مقدار زمانی را برای مطالعه مشخص کنید و خود را به مدت زمانی خاص محدود کنید. در این زمان از مطالعه دست نکشید و به مطالعه ادامه دهید؛ اما زمان مطالعه را طولانی نکنید.

  • 5. پارت بندی مناسب

برنامه ی تحصیلی به صورتی باشد که در زمان مشخص به یک درس مشخص بپردازید. از این شاخه به ان شاخه نپرید. دو درس مشابه مثلا حفظی و یا محاسباتی در برنامه پشت هم نباشد.

  • 6. مطالعه همراه با یادداشت

در زمان مطالعه، قلم به دست باشید. یادداشت برداری نکات مهم را فراموش نکنید. مرور خود را با یادداشت ها انجام می دهید، پس هنگام مطالعه یادداشت را فراموش نکنید. وقتی هنگام مطالعه شما یادداشت برداری انجام می دهید، ذهن شما با مطالب زیادی می شود؛ با این کار فرصت خیال پردازی را از آن می گیرید!

در هنگام مطالعه فراموش نکنید که:

یادداشت برداری

خلاصه نویسی

مرور

تثبیت مطالب

  • 7. استراحت بین فواصل

بین پارت های تحصیلی خود، استراحت را فراموش نکنید. زیرا ذهن از درس خسته می شود و برای رهایی به موارد دیگری بها می دهد. شما دچار فکر و خیال هنگام مطالعه می شوید.

  • 8. یادداشت افکار منفی

برای اینکه یکبار به این افکار و خیالات پایان دهید آن ها را یادداشت کنید تا در زمان مناسب به آنها فکر کنید و آنها را پایان دهید.

  • 9. مواجه با صدا های اطراف

باید تلاش کنید با هر صدایی که مواجه شدید، فکرتان مشغول نشود. تمرین کنید در طول زمان خیلی از صدا ها را نشنیده بگیرید و به آن ها بها ندید.

  • 10. درگیری درسی

در طول روز خودتان را با درس مشغول کنید. اینگونه نباشه ساعاتی را به کار های حاشیه ای بپردازید. زیرا در هنگام مطالعه هم شما را درگیر خواهند کرد.

  • 11. معطوف به هدف

وقتی شما به هدف خود متمرکز شوید مطمئنا دیگر به افکار و خیالات خودتان بها نمی دهید و برای هدف خودتان تلاش می کنید.

  • 12. تغذیه

تغذیه مناسب، برای مطالعه ی مناسب مهم است. هنگام مطالعه نباید به فکر شکم باشیم!

  • 13. کنترل هیجانات

آرامش خودتان را تحت هر شرایطی برای مطالعه حفظ کنید. هیجان باعث هدایت مغز شما به سمت افکار منفی می شود.

  • 14. حل و طرح تست

حتما برای تثبیت مطالب، تست از مباحث مطالعه شده طرح کنید و آن ها را حل کنید. زیرا تنوع در مطالعه، برای ذهن شما مفید است.

تاثیر مشاوره در کنترل فکر و خیال هنگام مطالعه

مشاور، یک راهنمای راه است. در طول مسیر تحصیل، برای شما برنامه ریزی می کند. برنامه ریزی با توجچه به اهمیت دروس، بودجه بندی کنکوری و امتحانی و اهمیت یادگیری آنها انجام می دهد. با بررسی دفترچه برنامه ریزی، عملکرد شما بررسی می کند؛ در صورت بروز مشکل، مشکل یابی می کند.

اگر در روند برنامه ریزی تحصیلی خودتان کوتاهی کنید، علت را پیدا می کند. برای رفع ذهن مشغولی شما، راهکار ارائه می دهد.

منابع موسسه را به شما معرفی می کند. دی وی دی های موسسه کنکورآسان است، با ارئه بهترین روش های آموزشی، توسط بهترین اساتید، یادگیری را برای شما آسان می کند. سبب می شود شما از درس خواندن لذت ببرید.

در نهایت منجر به سهولت در رسیدن به هدفتان می شود.

ارتباط با کنکور آسان است

برای ارتباط با موسسه کنکور آسان است با دفتر مرکزی تماس بگیرید:

دفتر مرکزی : 02155756500
مشاور ارشد : 09121904690

منابع آموزشی موسسه کنکور آسان است، با تدریس های مفهومی و تستی، یکی از کامل ترین مجموعه های آموزشی برای کنکور و معدل سازی است. با تهیه منابع موسسه کنکور آسان است شما می توانید از مشاوره های تحصیلی نیز استفاده کنید.

بهترین منابع آموزشی ویژه تست زنی کنکور را از سایت رسمی کنکور آسان است تهیه کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *