عملکرد بهتر حافظه
عملکرد بهتر حافظه

عملکرد بهتر حافظه

حافظه، یکی از قسمت های مهم در هنگام مطالعه است که سبب یادگیری و یادآوری مطالب می شود، ما نیاز به عملکرد بهتر حافظه داریم.

این عملکرد بهتر سبب می شود ما نتایج بهتری در آزمون ها و امتحانات کسب کنیم. مطالبی که مطالعه می کنیم و آنها را فرا می گیریم به حافظه ی ما منتقل می شود و در زمان نیاز یادآوری می شوند.

پس به تنهایی کافی نیست که دانش اموزان مطالب را مطالعه کنند، بلکه برای نتیجه گیری می بایستی در راستای تقویت حافظه نیز گام بردارند.

بسیاری از افراد برای به خاطر سپردن برخی کارهای روزانه و حتی مطالب، حافظه ی ضعیفی دارند. به همین منظور افراد زیادی به دنبال تقویت حافظه و عملکرد بهتر حافظه ی خود می باشند. اگر شما هم به دنبال تقویت حافظه ی خود هستید تا انتهای این مقاله از سایت رسمی کنکور آسان است همراه باشید.

برای همین در ادامه این مطلب به معرفی حافظه و روش های تقویت آن می پردازیم.

معرفی انواع حافظه

در امر یاد سپاری مطالب به ذهن، دانش آموزان با چند نوع حافظه رو برو می شوند.

در واقع زمانی که اطلاعات را در حافظه ذخیره می کنیم، از اینکه چه اطلاعاتی را و به چه مدتی حفظ می نماییم اطلاعی نداریم. همین مورد تعیین کننده ی انواع حافظه می باشد.

انواع حافظه عبارتند از:

  • حافظه ی حسی
  • حافظه ی کوتاه مدت
  • حافظه ی فعال
  • حافظه ی بلند مدت

برای اینکه دانش آموزان بدانند هریک از این حافظه ها چگونه اند و چه مدت زمانی مطالب را ذخیره می کنند به معرفی چند خطی هر یک می پردازیم:

1- حافظه حسی:

بخشی از فرآیند ادراک مربوط به حافظه حسی می باشد. نخستین مرحله ی پردازش اطلاعات است که توسط محرکات بیرونی حس می شوند. قدرت نگهداری اطلاعات در این حافظه بسیار پایین است و از چند میلی ثانیه تا چند ثانیه متغیر است.

2- حافظه ی کوتاه مدت:

بعد از اینکه پردازش اطلاعات محرکات بیرونی انجام شد، با دقت و توجه می توان اطلاعات را از حافظه حسی به حافظه کوتاه مدت منتقل کرد. مدت زمان نگهداری از چند ثانیه به چند دقیقه ارتقا پیدا می کند. حافظه ی کوتاه مدت همانند یک دفترچه یادداشت می باشد. حافظه ی کوتاه مدت فرار می باشد و نیاز های فوری را پاسخگو می باشد.

3- حافظه ی فعال:

در واقع حافظه ی فعال تلفیقی از حافظه ی کوتاه مدت و عنصر توجه برای انجام تکالیف ذهنی. این اصطلاح نو و جدید، به دلیل این است که حافظه ی فعال یک سیستم فعال و پویا است که به منظور دستکاری موقت اطلاعات به منظور یادگیری بهتر، استدلال، ادراک و تفکر به کار می رود. حافظه ی فعال، در فرآیندهایی مانند مطالعه، یادداشت و محاسبات که نیاز به استدلال دارند درگیر می شود. حتی در زمان یادآوری مطالب و پاسخ به سوالات و آزمون، مطالب از حافظه ی بلند مدت به حافظه ی فعال منتقل می شود.

4- حافظه ی بلند مدت:

با تکرار و مرور، مطالب از حافظه ی کوتاه مدت به بلند مدت منتقل می یابد. ظرفیت حافظه ی بلند مدت نا محدود می باشد و زمان ماندگاری مطالب، از چند روز تا چند سال می باشد.

عملکرد بهتر حافظه

برای اینکه ما بتوانیم بهترین عملکرد را در یادگیری و یادآوری مطالب داشته باشیم بایستی به صورتی عمل کنیم که مطالب از حافظه ی کوتاه مدت ما به حافظه ی بلند مدت منتقل شود.

همچنین نیاز داریم تا مطالب را در مدت طولانی از چند ساعت تا چندین ماه و گاها سالیانی آن ها را در ذهنمان نگهداری کنیم. اینجا بایستی طوری و به صورتی عمل کنیم که مطالب به بهترین شکل و کامل در ذهنمان برای مدت طولانی ذخیره شود.

برای اینکه این اتفاقات بیوفتد، لازم است که شما در رفتارهای روزانه خود تغییراتی را بوجود بیاوردید. در ادامه ی این مقاله از سایت رسمی کنکور آسان است به بیان این تغییرات و عادت های رفتاری می پردازیم.

عوامل مربوط به عملکرد بهتر حافظه

برای اینکه حافظه ی ما روال مناسبی را برای یادگیری به خود بگیرد، بایستی به رفتارهایی بپردازیم که حافظه را تقویت کند.

به همین منظور به نکاتی که در ذیل گفته می شود توجه کنید:

عملکرد بهتر حافظه: خواب

یکی از مهمترین ارکان برای عملکر بهتر حافظه، خواب کافی دانش آموزان می باشد. در واقع بهترین تایم برای خواب، روزانه 7 الی 8 ساعت می باشد که دانش آموزان بایستی از ساعت 101 تا 11 شب به سوی رخت خواب برای استراحت بروند.

تنوع دروس مطالعاتی در برنامه ریزی

بایستی در چیدمان دروس برنامه هم تنوع دروس مطالعاتی را رعایت کنیم و همچنین بدانیم که دروس محاسباتی یا دروس حفظی را پشت سر هم در برنامه ریزی خود قرار ندهیم. اینجوری اطلاعات بهتر دریافت می شوند و عملکر مغز بهتر می شود.

یادگیری نحوه ی مطالعه ی دروس

علاوه بر اینکه دانش اموزان بایستی در برنامه ریزی خود دقت داش تهباشند که دو درس مطالعاتی مشابه را پشت سر هم قرار ندهند بایستی بدانند برای اینکه حافظه در یادگیری مطالب به خوبی عمل کند، نحوه ی مطالعه دروس حفظی با دروس محاسباتی را نیز فرا بگیرند.

عملکرد بهتر حافظه: تصویر سازی

برای اینکه مطالب در ذهنمان به خوبی ثبت شود و در یادآوری آن مشکلی نداشته باشیم بهتر است با تصویر سازی آنها را به ذهن بسپاریم.

اینگونه ماندگاری مطالب در ذهن بیشتر می شود.

مرور

اگر مطالعه ی مطالب بدون مرور باشد، مطالب در همان حافظه ی کوتاه مدت باقی می مانند و بعد از مدتی پاک می شوند.

رمزگردانی

وقتی مطالب سخت و طولانی و همچنین پیچیده داشتید، مانند جدول مندلیف می توانید از رمزگذاری برای یادگیری مطالب استفاده کنید و با یادگیری کلمات کلیدی آن مطلب را به حافظه بسپارید.

عملکرد بهتر حافظه: حل تست

برای رفع نواقص موجود در یادگیری و تکمیل فرآیند به خاطر سپردن مطالب بایستی روی به حل تست بیاوریم. برای ماندگاری این مفاهیم بایستی تعداد زیادی تست حل کنید.

موسسه ی کنکور آسان است

موسسه ی کنکور آسان است برای اینکه دانش آموزان بتوانند از ظرفیت کامل حافظه ی خود استفاده کنند اقدام به ارائه برنامه ریزی تحصیلی می کنند.

در برنامه ریزی تحصیلی به ساعت خواب، چیدمان صحیح دروس و همچنین روش مطالعه دروس توجه می کنند.

همچنین در برنامه ها مرور، معرفی منابع برای یادگیری بهتر مطالب و دارای رمزگردانی را به دانش آموزان معرفی می کنند.

دانش آموزان برای برای ارتباط با موسسه کنکور آسان است می توانند با دفتر مرکزی تماس بگیرند:

دفتر مرکزی : 02155756500
مشاور ارشد : 09121904690

منابع آموزشی موسسه کنکور آسان است، با تدریس های مفهومی و تستی، یکی از کامل ترین مجموعه های آموزشی برای کنکور و معدل سازی است. با تهیه منابع موسسه کنکور آسان است شما می توانید از مشاوره های تحصیلی نیز استفاده کنید.

بهترین منابع آموزشی ویژه تست زنی کنکور را از سایت رسمی کنکور آسان است تهیه کنید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *