دانش آموزانی که به مطالعه ی دروس می پزدازند، برای رهایی از فراموشی بایستی جواب علت فراموشی درس ها چیست را پیدا کنند.
مسئله ی یادآوری مطالب در جلسه آزمون و یا امتحان و یا همچنین فراموشی آنها از اهمیت بالایی برای داوطلبان برخوردار است. برای جلوگیری از فراموشی مطالب درسی و یاد آوری آنها بایستی از روش های اصولی جلوگیری از فراموشی استفاده کنیم.
در کل می توان به این نکته اشاره کرد که برای ماندگاری مطالب در ذهنمان بایستی بین مطالب قبلی و جدید ارتباط برقرار کنیم تا فراموشی آنها کمتر بشود.
از آنجایی که در یادگیری و ذخیره ی مطالب درسی در ذهن ما، حافظه درگیر است؛ ابتدا به معرفی انواع حافظه می پردازیم. یعنی ما لازم داریم تا اطلاعات را از حافظه ی کوتاه مدت به بلند مدت منتقل کنیم.
بایستی دانش آموزان این نکته را بدانند که به تنهایی مطالعه برای یادگیریمطالب کافی نیست، بخش های دیگری نیز برای یادگیری و یادآوری لازم است.
دانش آموزان برای جلوگیری از فراموشی بایستی چه کار کنند؟
در ابتدا لازم است که بدانند علت فراموشی درس ها چیست؟ و برای آن پاسخ پیدا کنند. در ابتدا بایستی خود کلمه ی فراموشی را بشناسیم تا بتوانیم در برابر آن پاسخی پیدا کنیم.
برای همین دلیل پیشنهاد می کنیم دانش آموزان تا انتهای این مقاله با سایت رسمی کنکور آسان است همراه باشند.
فراموشی یعنی چه و تاثیر فراموشی درس ها چیست؟
در اصطلاح فراموشی به معنای از یاد بردن یا به به ذهن نیامدن است که دادهها یا اطلاعات ذخیره شده در حافظه بلند مدت و یا کوتاه مدت ما از بین میروند یا تغییر مییابند. فراموشی فرآیندی ناگهانی یا تدریجی است که در آن مطالب مطالعه شده در گذشته نمیتوانند از ذخیره حافظه فرا خوانده شوند و به ذهن فرد رجوع کند.
بزرگترین چالش دانش آموزان در زمان مطالعه که از آن بسیار گله مند هستند همین فراموشی می باشد.
اهمیت جلوگیری از فراموشی در اینجاست که بایستی بعد از آن که فهمیدیم فراموشی چیست، در قدم بعدی روش جلوگیری از فراموشی مطالب را یاد بگیریم تا هم از بی دقتی و کم شدن تراز جلوگیری کنیم و هم در جلسه امتحان و آزمون مطالب را به خوبی به حفظه بیاوریم و پاسخ سوالات را بنویسیم.
انواع حافظه و مدت زمان ماندگاری مطالب
حافظه به چهار دسته تقسیم می شود:
1- حافظه حسی: با یک محرک حسی، حواس ما نسبت به موردی جذب می شود. در نخستین مرحله پردازش اطلاعات، مطالب از چند ثانیه تا چند میلی ثانیه در ذهن ما ماندگاری دارند.
2- حافظه کوتاه مدت: این حافظه مطالب دریافتی از حافظه حسی را به مدت حداکثر ۱۵ تا ۳۰ ثانیه در خود نگهداری می کند. فایده مهم حافظه کوتاه مدت این است که به ما کمک می کند که اطلاعات را برای مدتی که به منظور درک معنی، حل مسئله یا تصمیم گیری لازم است در اختیار داشته باشیم. پس از رفع نیاز، اطلاعات به سرعت محو می شوند. اطلاعات رسیده به این حافظه اگر تکرار و مرور شوند و با اطلاعاتی که قبلا آموخته شده، مرتبط گردند به حافظه بلند مدت انتقال می یابد.
3- حافظه فعال: حافظه ی فعال یک اصطلاح جدید است. حافظه ی فعال در واقع تلفیقی است از حافظه ی کوتاه مدت و عنصر توجه برای انجام تکالیف ذهنی خاص!
4- حافظه بلند مدت: حافظه بلند مدت آخرین مرحله نظام یادگیری است. وقتی اطلاعات به این حافظه انتقال یابند، یادگیری کامل می شود. اطلاعات به کمک سه فرآیند شناختی عمده به نام های تکرار یا مرور، بسط یا گسترش و سازماندهی به حافظه ی بلند مدت انتقال می یابند.
هدف ما در مطالعه مطالب این است که مطالب را از حافظه ی کوتاه مدت به حافظه ی بلند مدت منتقل کنیم.
علت فراموشی درس ها چیست؟
همانطور که در ابتدای این مقاله از سایت موسسه ی کنکور آسان است اشاره کردیم بایستی مطالعه ی صحیح و ایجاد ارتباط بین مطالب را داشته باشیم.
به مین دلیل برای جلوگیری از فراموشی مطالب درسی به بیان روش های اصولی و کار آمد می پردازیم.
- پیش نیاز نکات اصلی هر بخش را بایستی به خوبی آموزش ببینید و آنها را یاد بگیرید. اگر مطالب پیش زمینه ای را یاد نگرفته باشید، اگر مطالب جدید را یاد هم بگیرید به احتمال بالا فراموش می کنید. پس قبل از شروع درس جدید ضعف های یادگیری مطالب قبلی را از بین ببرید.
- قبل از یادگیری و شروع آموزش دیدن، یک پیش خوانی داشته باشید. مثلا قبل از ورود به کلاس مطالب پیش رو را بخوانید تا در کلاس حضور فعال داشته باشد و حتما مطالب را در کلاس درس یاد بگیرید. سوال بپرسید و نواقص یادگیری را رفع کنید.
- حل زیاد تمرین، باعث پر شدن شکاف های اطلاعاتی ذهن می شود. کلید رفع فراموشی برای دانش آموزان مرور می باشد. حتما حل تمرین و مرور را در برنامه ی مطالعاتی خود لحاظ کنید.
- برای اینکه احتمال فراموشی مطالب از ذهن شما کاسته شود، بین مطالب قبلی و جدید ارتباط برقرار کنید. زنجیر وار یادگیری مطالب را پیش ببرید.
- بهترین نوع یادگیری زمانی هست که شما مطالب را بتوانید بازگویی کنید. مطالبی را که فرا می گیرید را همانند یک معلم برای دوستانتون بازگو کنید.
- برای یادگیری کامل مطالب باید تمرکز کامل داشته باشید؛ پس عوامل مخل تمرکز را تا حد الامکان به حداقل برسانید.
- قبل از شروع مطالعه ی مطلب، طراحی سوال از متن درس نیز به تمرکز و افزایش توجه شما در زمان مطالعه کمک می کند. همچنین خلاصه برداری و یادداشت برداری حین مطالعه برای رفع فراموشی نیز کمک می کند.
- اضطراب، عجله و بی تمرکز بودن در یادگیری مطالب باعث فراموشی آنها می شود.
موسسه ی کنکور آسان است
موسسه کنکور آسان است علاوه بر تولید منابع آموزشی به صورت دی وی دی به دانش آموزان مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی نیز ارائه می کند. به طور مثال در ابتدا پارت بندی صحیح برای دانش آموزان لحاظ می کنند؛ مرور و تست آموزشی را در برنامه به صورت منظم برای یادگیری و تثبیت مطالب قرار می دهند.
در معرفی منابع موسسه کنکور آسان است به دانش آموزان وابسته به نیاز دانش آموز، سعی می کنند معرفی انجام دهند. نیاز به آموزش داشته باشند منابع آموزشی، نیاز به تست زنی را با معرفی منابع تکنیک های تست زنی رفع می کنند. در برخی موارد که نیاز به رمزگردانی باشد، دی وی دی هایی را معرفی می کنند که در آن رمز گذاری آموزش داده شده باشد. مثلا درس شیمی قسمت جدول تناوبی که وابسته به رمز گردانی هست را عارف ربیعیان، استاد شیمی موسسه ی کنکور آسان است با تکنیک های خودشان به بهترین شکل به دانش آموزان ارائه می کنند.
برای ارتباط با کنکور آسان است و دریافت مشاوره و برنامه ریزی رایگان با شماره تماس های زیر در ارتباط باشید:
دفتر مرکزی : 02155756500
مشاور ارشد : 09121904690
منابع آموزشی موسسه کنکور آسان است، با تدریس های مفهومی و تستی، یکی از کامل ترین مجموعه های آموزشی برای کنکور و معدل سازی است. با تهیه منابع موسسه کنکور آسان است شما می توانید از مشاوره های تحصیلی نیز استفاده کنید.
بهترین منابع آموزشی ویژه تست زنی کنکور را از سایت رسمی کنکور آسان است تهیه کنید.